Erişteli Yeşil Mercimek Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Erişteli Yeşil Mercimek Tarifi ve Malzemeleri

Erişteli Yeşil Mercimek

Erişteli yeşil mercimek çorbası, çorba çeşitleri arasında hem lezzeti hem de yapılışı bakımından aile bireylerinize severek ikram edebileceğiniz bir yemektir. Çorbanızı yaparken erişteleri ister hazır alabilir isterseniz de kendiniz yapabilirsiniz. Hamurunu kolaylıkla hazırlayabileceğiniz eriştelerin kendi yapımınız olması çorbanın lezzetini her zaman daha güzel yapacaktır.

Erişte Hamuru İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 kg un
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Yeterince su

Erişte Hamuru Nasıl Yapılır?

Bu malzemeler ile hazırladığınız hamuru açma kıvamına gelinceye kadar yoğurun ve avuç içi kadar bezeler halinde ayırın. Ayrılan bezeleri teker teker bir oklava yardımı ile açarak hazırlayın. Açtığınız hamuru bir bıçak yardımı ile istediğiniz ölçülerde küçülterek bütün bezelere aynı işlemi uygulayın. Doğranmış parçaların içerisine aralarda un ilave ederek birbirine yapışmasının önüne geçebilirsiniz. Güneşe bir bez üzerine sereceğiniz erişteleri kurutun. Artık erişteli çorba yapmak için kullanacağınız erişteler kurumuş ve hazır hale gelmiştir. Tabii bunu önceden yapıp hazırlayarak buzdolabında uzun kullanımlar için muhafaza etmenizde fayda vardır.

Erişteli Mercimek Çorbasının Malzemeleri

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı elde yapılmış erişte (İsterseniz hazır da alabilirsiniz.)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber, nane, karabiber
  • 6 su bardağı kaynar su

Erişteli Yeşil Mercimek Nasıl Yapılır?

Yeşil mercimekler yıkandıktan sonra belirtilen miktarda kaynar suyun içinde haşlanır ve siyaha dönen suyundan mercimekler süzgeç yardımı ile süzülür. Hazırladığınız tencerenin içine zeytinyağını koyarak biraz ısındıktan sonra küçük küçük doğranan soğanları ve sarımsakları yağda kavurmak için ilave edin. Soğan ve sarımsaklar pembeleşmeye başladığında salçayı ekleyin ve eritin. İyice özleştikten sonra haşladığınız yeşil mercimekleri ekleyerek karışımı biraz da böyle kavurun. Daha sonra gereken miktarda kaynar suyu ilave ederek mercimekleri pişirin. Suyun mercimekle kıvamının koyulaşması oluştuğunda erişteleri içine koyarak erişteler şişip yumuşayana kadar bekleyin. Bu arada tuzu, pul biberi, karabiberi ve naneyi ilave edin. Özleşip kıvama gelen çorbanız artık pişmiş ve servise hazır hale gelmiştir. Ekşi olarak içmek isterseniz çorbayı kaynama esnasında içine nar ekşisi ya da limon ilave edebilirsiniz.

Servise hazır olan çorbanızı kaselere koyduktan sonra görsel olarak albenisi olsun derseniz bir demet maydanozdan yaprakları kopararak süsleme yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yeşil Kahve Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Yeşil Kahve Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Yeşil Akıntı Belirtileri ve Tedavisi

Yeşil Akıntı Belirtileri ve Tedavisi

İstiharede Yeşil Görmenin Anlamı Nedir?

İstiharede Yeşil Görmenin Anlamı Nedir?

Yeşil Yılan Türleri ve Özellikleri

Yeşil Yılan Türleri ve Özellikleri

Koyu Yeşil Renkler Nasıl Elde Edilir?

Koyu Yeşil Renkler Nasıl Elde Edilir?

Güncel

Açık Yeşil Renk Tonları

Açık Yeşil Renk Tonları

Nil Yeşili Rengi Oluşumu

Nil Yeşili Rengi Oluşumu

Yeşil Zeytin Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Yeşil Zeytin Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Yeşil Çay Tansiyon Etkisi

Yeşil Çay Tansiyon Etkisi

Yeşil Mercimek Çorbası Kaç Kalori?

Yeşil Mercimek Çorbası Kaç Kalori?

Zümrüt Yeşili Rengi

Zümrüt Yeşili Rengi

Gebelikte Yeşil Akıntı Belirtileri ve Tedavisi

Gebelikte Yeşil Akıntı Belirtileri ve Tedavisi